Køb af Danske Bank´s hovedsæde

For en sum af 1,4 mia. kr. har Danske Bank aftalt at sælge sine hovedsædebygninger ved Holmens Kanal i København. Køber er det britiske livsforsikringsselskab Standard Life, oplyser banken.
”Vi skal løbende tilpasse vores forretning til kundernes behov og sikre, at vi bevarer størst mulig fleksibilitet i anvendelsen af vores bygninger. Derfor er det ikke længere hensigtsmæssigt for os at eje en stor ejendomsportefølje. Holmens Kanal har været omdrejnings-punkt for banken siden 1875, og vi ser frem til samarbejdet med Standard Life, siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen fra Danske Bank i en pressemeddelelse.

Danske Bank vil fortsætte med at anvende bygningerne som hovedsæde – nu som lejer. Med aftalen fortsætter banken med at fokusere på sine kerneaktiviteter. Salget af komplekset i Holmens Kanal, der i alt omfatter 14 bygninger, sker i forlængelse af tidligere offentliggjorte sale and lease back-aftaler af hovedsædelokaliteter i Høje Taastrup, Glostrup og på Østerbro i København.

Salget omfatter 14 forbundne bygninger samt et parkeringshus og gælder de københavnske adresser Holmens Kanal 2-18, Vingårdsstræde 3, Laksegade 6-8 samt 7-11, Asylgade 1 og Bremerholm 37. Komplekset indeholder omkring 37.000 kvm kontorareal.